Σάββατο, 20 - 04 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
























Τα πρώτα δείγματα γραφής του κου Στυλιανίδη Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Πέμπτη, 27 - 09 - 2007

Image

Όταν ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης, πήραμε θέση και μιλήσαμε για μια Κυβέρνηση, στην πλειοψηφία της, νέων ανθρώπων και στο σύνολό της, ανθρώπων με έντονη τη διάθεση για προσφορά και προώθηση λύσεων με εντατικούς ρυθμούς. Μιλήσαμε για μια Κυβέρνηση ΟΝΝΕΔιτών και ΔΑΠιτών, ανθρώπων εργατικών και χαλυβδωμένων μέσα στα αμφιθέατρα.

Μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι ο Υπουργός Παιδείας κος Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο κος Στυλιανίδης υπήρξε αιρετός εκπρόσωπος των φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης Δ.Α.Π.- Ν.Δ.Φ.Κ. (1984-1989). Το ίδιο διάστημα ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε. Κατά το διάστημα 1991-1994 εργάσθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αμβούργο. Διετέλεσε πρόεδρος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (1994-1995) και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (1987-1995).

Image
Μια ακριβώς ημέρα μετά τη ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο Υπουργός Παιδείας διέκρινε το γόρδιο δεσμό με το επίμαχο βιβλίο της Ιστορίας και έδρασε άμεσα παίρνοντας συνάμα μια γενναία απόφαση. Την απόφαση της άμεσης απόσυρσης του βιβλίου.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Γιάννη Τασιόπουλου στην εφημερίδα "metro" στο φύλλο της 26ης Σεπτ. 2007, με τίτλο "Τόλμησε ο κ.Στυλιανίδης". Παραθέτουμε το ακόλουθο απόσπασμα :

«Ο κ. Στυλιανίδης κατάλαβε αμέσως ότι δεν έπρεπε να χάσει χρόνο με ένα ζήτημα που δεν έπρεπε να πάρει τις διαστάσεις που πήρε, που δίχασε την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και την ελληνική κοινωνία. Προχώρησε στην απόσυρση του βιβλίου, που έδωσε την εντύπωση - με όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα - ότι γράφτηκε κατόπιν ειδικών εντολών, για να ατονήσουν οι μνήμες και, στη συνέχεια, να αμβλυνθούν τα πάθη του παρελθόντος. Ο κ. Στυλιανίδης αντιλήφθηκε ότι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με παραχάραξη της Ιστορίας. Μπορεί να επιτευχθεί με τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, αλλά και με μια πιο ψύχραιμη ματιά στην Ιστορία. Μια ψύχραιμη ματιά που μπορεί και πρέπει να γίνει με τη συγγραφή του νέου βιβλίου της Ιστορίας.

Για την απόφαση του κ. Στυλιανίδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση αλλά και τη συγγραφική ομάδα του βιβλίου, που, φυσικά, θέλει να υπερασπιστεί το έργο της. Οι αντιδράσεις αυτές δεν έχουν καμία τύχη, γιατί δείχνουν ότι έχουν ελατήρια πολιτικά, αλλά κυρίως βρίσκουν αντίθετη την κοινωνία. Μια κοινωνία που στη συντριπτική της πλειοψηφία δεν είναι «τουρκοφάγος», αλλά ούτε συγκινείται από ακραίες εθνικιστικές κορώνες. Απαιτεί την ιστορική αλήθεια και τον σεβασμό της ιστορικής μνήμης. Το αίτημα αυτό υπηρέτησε με τη χθεσινή του απόφαση ο κ. Στυλιανίδης.»

Ο κος Στυλιανίδης έχει μπροστά του δύσκολο έργο, εκείνο που όμως διαφαίνεται είναι ότι πρόκειται για άνθρωπο αποφασιστικό, προσηλωμένο στο στόχο μιας καλύτερης Παιδείας, μακριά από αγκυλώσεις και δογματισμούς κομματικούς ή άλλους.

Θα παρακολουθούμε τις κινήσεις της Νέας Κυβέρνησης και θα είμαστε εδώ για να σχολιάσουμε ακόμα και αρνητικά αν χρειαστεί.

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 27 - 09 - 2007 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations