Παρασκευή, 19 - 04 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
























Πρόσκληση διαλόγου για το Ασφαλιστικό Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Τετάρτη, 03 - 10 - 2007

Image

Πρόσκληση διαλόγου για το Ασφαλιστικό απέστειλε ο υπουργός Απασχόλησης κ. Βασίλης Μαγγίνας στους αρχηγούς των κομμάτων, ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο των αλλαγών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Δυστυχώς ήδη αρνήθηκαν να συμμετάσχουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από το ΠΑΣΟΚ έγινε μια δήλωση - τσιτάτο ότι η κλήση σε διάλογο αποτελεί "επικοινωνιακού χαρακτήρα κίνηση".

Όπως και στο θέμα της Παιδείας, η Κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή καλεί σε διάλογο κόμματα και κοινωνικούς φορείς. Το ασφαλιστικό πρέπει να συζητηθεί και να βρεθεί μια λύση και αφορά έντονα και ιδιαίτερα εμάς τους νέους ανθρώπους. Θεωρούμε χρέος μας να διατυπώσουμε άποψη και να πάρουμε θέση και θα το κάνουμε τις επόμενες ημέρες.

Σε πρώτη φάση όμως πρέπει να τονιστούν 2 βασικά στοιχεία.

Πρώτον, το ασφαλιστικό είναι μείζον θέμα για την κοινωνία μας και μας αφορά όλους. Όλοι αναγνωρίζουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και απαιτούνται γενναίες αποφάσεις, τομές και καινοτόμες λύσεις. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι προτίθεται να διεξαχθεί εποικοδομητικός και ουσιαστικός διάλογος. Δεν θυμόμαστε ποτέ άλλοτε σε κρίσιμα θέματα να διοργανώθηκε διάλογος από τις κυβερνήσεις του χθες καθώς κάποτε ειπώθηκε χαρακτηριστικά σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων ότι η πόρτα του Μαξίμου δεν χώραγε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Είναι κρίμα που και πάλι οι στείρες αλλά τύποις "προοδευτικές" δυνάμεις απορρίπτουν το διάλογο πριν ακόμα ξεκινήσει.

Δεύτερον, πιστεύουμε ότι το θέμα του ασφαλιστικού πρέπει να συνοδευτεί από ένα πλαίσιο βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των παροχών υγείας που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη. Οι ευκαιριακές και μεγαλόστομες "ρυθμίσεις" που έχουν γίνει κατά καιρούς από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν φέρει το ΙΚΑ στη γνωστή σε όλους μας κατάσταση. Να ακούν δηλαδή οι πολίτες ΙΚΑ και να τρέμουν. Πρέπει όμως να διαχωριστεί το συνταξιοδοτικό του ΙΚΑ από τις παροχές υγείας σε επίπεδο λύσης για το ασφαλιστικό. Παράλληλα όμως πρέπει η Κυβέρνηση να συνεχίσει με πιο αποφασιστικά βήματα τη βελτίωσή του έτσι ώστε η ενοποίηση των Ταμείων να γίνει ομαλά και με τρόπο αποδεκτό από τους πολίτες.

Θα επανέλθουμε στο ζήτημα.

Η ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 03 - 10 - 2007 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations