Τρίτη, 21 - 05 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε ... Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Τρίτη, 16 - 10 - 2007

?ρθρο του Γεν. Γραμ. του Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Βέλου Γιώργου Φούζα
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Σήμερα" στις 17/10/07)
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Πρωϊνή" στις 19/10/07)

Image

«Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε. Είμαστε, λέει, το παρατράγουδο στα ωραία άσματα.»
   
Έτσι ξεκινά το Ανεμολόγιο του Θ. Μικρούτσικου. Με αυτά τα λόγια. Με τα λόγια αυτά που μου έρχονται  στο μυαλό κάθε φορά που έρχομαι αντιμέτωπος με τα φαντάσματά μου και τους φόβους μου σε ότι αφορά την συμμετοχή μου ως νέου στην πολιτική.

Βλέπετε οι εποχές έχουν αλλάξει. Κάποτε ήταν δεδομένη , εάν όχι επιβεβλημένη, η πολιτικοποίηση των νέων. Κάποτε η συμμετοχή ήταν γιορτή. Κάποτε υπήρχε ενδιαφέρον στις τοπικές κοινωνίες για συλλόγους, οργανώσεις, νεολαίες. Κάποτε…

Σήμερα, μέσα στο κλίμα της ισοπέδωσης και στην λογική του ότι αρπάξουμε κανένας δεν ασχολείται με αυτά. Οι φοιτητικές εκλογές, κορυφαία μορφή δημοκρατικής διαδικασίας κατά την άποψή μου, είναι 8ο θέμα στα δελτία μετά την πλαστική της τάδε τραγουδίστριας και τον χωρισμό του δείνα ηθοποιού.

Οι πολιτικές νεολαίες παρουσιάζονται σαν αφισοκολλητές και χειροκροτητές υποψηφίων.
Απαξιώνονται. Εκμηδενίζονται. Παροπλίζονται.

Όσοι από εμάς περάσαμε από τα αμφιθέατρα με  τις καθημερινές μάχες πολιτικού ρομαντισμού και καθαρού συνδικαλισμού ξέρουμε πως δεν αξίζει αυτό σε τούτη την γενιά. Δεν είναι αυτά τα παιδιά που θα απαξιώσουν την βαθιά πολιτική συνείδηση του λαού μας.  Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν τον ιδεολογικό μεσαίωνα σε τούτο τον τόπο.

Αβίαστα ως φοιτητής εγγράφηκα στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ . Στα τέσσερα χρόνια που είχα την ευτυχία να είμαι μέλος της  είδα πολλά και ακόμα πιο πολλά βίωσα. Έκανα φίλους, έζησα μεγάλες στιγμές καλές και άσχημες, ωρίμασα, βελτιώθηκα, έμαθα να συμμετέχω, έμαθα να είμαι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Αβίαστα μετά τις σπουδές μου ενεργοποιήθηκα με την ΟΝΝΕΔ. Όχι γιατί με έπιασε κάποια κρίση ιδεολογικής συγγένειας αλλά γιατί πίστευα και τώρα πιστεύω ακόμη πιο πολύ πως η οργάνωση αυτή διαφέρει, η οργάνωση αυτή νοιάζεται.

Δεν θα αναλύσω το γιατί διαφέρουμε διότι θα κινδυνεύσω να χαρακτηριστώ εγκάθετος κομματικός ρητορίσκος.  Μακριά από εμένα ,λοιπόν, ο τίτλος του τιμητή.
Θα πώ μονάχα πως σε μια εποχή έντονης αμφισβήτησης θεσμών και καταστάσεων, εδώ στην Κορινθία έχουμε κατορθώσει να θέσουμε σε λειτουργία μια οργάνωση η οποία σε ελάχιστους μήνες , με ελάχιστα μέσα, όχι απλά έχει δώσει δείγματα γραφής αλλά κατορθώνει με προσωπικές θυσίες των μελών της να δημιουργεί νέα πολιτικά δεδομένα για την νεολαία.

Όλοι εμείς στην ΟΝΝΕΔ Κορινθίας επιλέξαμε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι του καθημερινού αγώνα αντί για την λεωφόρο του βολέματος και του ωχαδελφισμού.

Επιλέξαμε την δύσκολη και όμορφη διαδρομή και όχι την κονσερβοποιημένη.
Απόψε ήρθα και πάλι αντιμέτωπος με τους φόβους μου και είπα πως μάλλον λάθος κάνει η ιστορία.

Δεν ξοφλήσαμε ακόμα. Χρωστάμε ακόμη και σε εμάς και στον τόπο.


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 19 - 10 - 2007 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations