Παρασκευή, 19 - 04 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
























Ο Π.Πέππας γράφει για την επίσκεψη του κου Στυλιανίδη. Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Δευτέρα, 05 - 11 - 2007

Γράφει ο Γεν. Γραμ. Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Κορίνθου και μέλος του Πολιτικού Σχεδιασμού
ΟΝΝΕΔ, Παύλος Πέππας

(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Πρωϊνή" στις 7/11/07)
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ημερησία Κορίνθου" στις 7/11/07)

Image

Την Κυριακή το απόγευμα ήταν ίσως η πρώτη φορά από την ημέρα επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας που κληθήκαμε να διαλέξουμε ανάμεσα στα «θέλω» και στα «πρέπει» μας. Να απευθυνθούμε στον ενικό στον Υπουργό Παιδείας δεν μας ταίριαζε και ταυτόχρονα να μιλήσουμε στον πληθυντικό σε έναν από εμάς μας έπεφτε πολύ.
Γιατί καμιά φορά μπροστά από την ηλικιακή διαφορά που χωρίζει τους ανθρώπους, προέχουν οι κοινές αγωνίες, τα κοινά βιώματα, οι σκέψεις, το κοινό όραμα για κάτι σπουδαίο που τους ενώνει.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης το απόγευμα της Κυριακής, επισκεπτόμενος την Κόρινθο μας έδειξε, μας απέδειξε ότι έχει αναλογιστεί τη σύγχρονη μεγάλη κοινωνική ευθύνη που έχει αναλάβει. Ξεκίνησε περιοδείες όπου χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, βλέπει τα προβλήματα κατά πρόσωπο, φροντίζει να έχει ιδία γνώση για να τα λύσει και όχι να τα κουκουλώσει. Έδειξε με τη συμπεριφορά, την πολιτική του στάση και τις ενέργειές του, την προσπάθεια του να παρέχονται πλέον σε όλους τους νέους ίσες ευκαιρίες στη γνώση, περισσότερες επιλογές στη δουλειά.

Σε αυτό το δημιουργικό ξεκίνημα, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Υπουργού στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, με διακριτικότητα, αξιοπρέπεια, με το θάρρος της σκέψης μας όπως πάντα δηλώσαμε παρόντες.
Μόνο που αυτή τη φορά η παρέα μας μεγάλωσε και προστέθηκαν σε αυτή τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Κορίνθου.

Είναι τα παιδιά που έχουν το όραμα για ένα ανοιχτό, ένα δυναμικό πανεπιστήμιο. Για ένα πανεπιστήμιο που θα έχει τους πόρους που χρειάζεται, θα επενδύει στην έρευνα και τη σύγχρονη τεχνολογία.
Ένα πανεπιστήμιο ανταγωνιστικό στην υπόλοιπη Ευρώπη, οικονομικά και διοικητικά αυτοτελές, ένα πανεπιστήμιο ανθρώπινο. Το απαιτούν οι συμφοιτητές και οι συμφοιτήτριες τους, τα παιδιά που θα τους διαδεχθούν, το απαιτούν οι προηγούμενες γενιές που πάλεψαν για τις ίδιες αξίες και μαζί τους μοιραζόμαστε σήμερα το ίδιο όραμα.

Είναι αυτοί που έφεραν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη στην εμπιστοσύνη των φοιτητών, στο σύνολο της χώρας, 20 χρόνια τώρα. Αυτή η παρακαταθήκη είναι η ανεκτίμητη κληρονομιά που μας άφησε η ΔΑΠ και η ΟΝΝΕΔ της γενιάς του Ευριπίδη Στυλιανίδη και την οποία καλούμαστε να αξιοποιήσουμε προς χάρη του συνόλου του φοιτητικού κόσμου.

Στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προτιμούμε τη δημιουργική δράση από την άγονη και στατική αντίδραση. Κινούμαστε θετικά, διατυπώνοντας θέσεις και παράγοντας έργο. Αρνούμαστε να ετεροπροσδιοριζόμαστε ως αντίθετοι κάποιου ή να δικαιολογούμε την παρουσία μας ασκώντας απλώς κριτική. Γιατί η αξία στο να αντιδράς είναι να μπορείς να προτείνεις.
Με θάρρος και παρρησία λόγου εκφράζουμε τις απόψεις μας και προχωρούμε δημιουργώντας.
Η δημιουργία είναι το κλειδί για το μέλλον που θέλουμε. Η φλογερή, η ελεύθερη νεανική σκέψη, η ορμητικότητα, η αυτοπεποίθηση, η φρεσκάδα των ιδεών, όλα πρέπει να διοχετεύονται σε δημιουργικούς στόχους.

Με αυτές τις σκέψεις ως αρχή, με οδηγό τη δύναμη της παρέας, ΞΕΚΙΝΑΜΕ.

Και αν με τη χαρά που πήραμε από την επίσκεψη του κ. Υπουργού, πιθανόν σε αυτό το κείμενο χώραγαν και υπερβολές, δεν θα κάνουμε από τώρα προγνωστικά για τις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές.
?λλωστε δεν αξίζει μια τέτοια παρέα και τη δυναμική της να τη μεταφράσει κανείς απλά σε ένα ποσοστό.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 16 - 11 - 2007 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations