Πέμπτη, 25 - 04 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
























Όταν οι άλλοι παραλύουν, κάποιοι δουλεύουν. Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Σάββατο, 10 - 11 - 2007

Image

Αυτές τις ημέρες στην ?ρτα, 7,8,9/11 διεξήχθη η σύνοδος των Προέδρων των ΑΤΕΙ. Ο Υπ.Παιδείας κος Στυλιανίδης βρέθηκε εκεί και πήρε μέρος στη σύνοδο. Και η παρουσία του είχε ιδιαίτερη σημασία γιατί συνοδεύτηκε από ένα νέο το οποίο οι φοιτητές των ΑΤΕΙ περίμεναν χρόνια και επιτέλους είδαν ένα χρόνιο αίτημα να παίρνει σάρκα και οστά.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπ. Παιδείας τα Ιδρύματα θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα αυτόνομων μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ενώ δεσμεύτηκε ότι γίνονται προσπάθειες για να βελτιωθεί η παρεχομένη εκπαίδευση στα ΑΤΕΙ της χώρας. Ο κος Στυλιανίδης δέχθηκε να συνομιλήσει με αντιπροσωπεία φοιτητών που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο της συνόδου για να διαμαρτυρηθούν (?) την ώρα που ο ίδιος έφερνε μαζί του αυτό το μεγάλο "νέο".
Το γεγονός ότι δέχθηκε να συνομιλήσει μαζί τους παρά την ανεξήγητα εντονότατη επιθετικότητά τους, τονίζεται διότι κανένας άλλος Υπ.Παιδείας στο παρελθόν δεν τόλμησε να το κάνει.

Ουσιαστικά για άλλη μια φορά ο κος Στυλιανίδης παρέδωσε μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς και απέδειξε ότι είναι ένας άνθρωπος του διαλόγου, της διεπαφής και όχι της απλής άσκησης εξουσίας.
Αν το καταλάβουν αυτό και εκείνοι που παραλύουν τα πάντα την ώρα που ο Υπουργός μεταφέρει την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ από την ΤΑΜΠΕΛΑ στην ΠΡΑΞΗ, θα έχουν να κερδίσουν πολύ περισσότερα συζητώντας θεσμικά μαζί του και καταφέρουν να βάλλουν 2 γραμμές στη σειρά αντί να κραυγάζουν σαν πρωτόγονοι. Στις σχολές της χώρας υπάρχει δημοκρατία, εκλέγονται αντιπρόσωποι, λειτουργούν διοικητικά συμβούλια, υπάρχουν θεσμικά όργανα. Η παράλυση και ο μη σεβασμός προς αυτά συνιστούν κίνδυνο για τη δημοκρατία, κίνδυνο για την εικόνα που δείχνει το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας.
Είναι αδιανόητο οι μειοψηφίες να ορίζουν την εικόνα των πλειοψηφιών και αυτό είναι πρόβλημα των ίδιων των φοιτητών.

Το θέμα το γνωρίζουμε καλά και θα επανέλθουμε ...

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 10 - 11 - 2007 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations