Πέμπτη, 25 - 04 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
























Ώρα ΟΝΝΕΔ Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Τετάρτη, 14 - 11 - 2007

Γράφει ο Γεν. Γραμ. Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Κορίνθου, Παύλος Πέππας
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ενημέρωση Πελοποννήσου" στις 17/11/07)
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κορινθιακή Ημέρα" στις 20/11/07)

Image

Πέρασαν τριάντα και πλέον χρόνια από την αρχή της μεταπολίτευσης και τη γέννηση της τρίτης ελληνικής δημοκρατίας. Την αρχή νέων κινημάτων, την έκφραση νέων αντιλήψεων, τη γέννηση της ΟΝΝΕΔ. Και κοιτώντας σήμερα με χαρά και περηφάνια την ενηλικίωσή της καταλαβαίνουμε πως ότι αξίζει είναι ότι διατηρείται στο χρόνο ζωντανό και αναλλοίωτο, με το πάθος που το περιέκλεισαν αυτοί που το έφτιαξαν, με την αγωνία των επόμενων να το πλάσουν, στρογγυλεύοντας τις γωνίες του.

Και όταν μια οργάνωση μεγαλώνει, κάθε τι καινούριο που φτιάχνεται ως κομμάτι της όπου γης είναι αυτό που μας πείθει ότι κανείς και ποτέ δεν φτάνει πουθενά μόνος του. Η πορεία μας εξαρτάται από αυτούς που επιλέγουμε να έχουμε δίπλα μας. Βάζοντας ως ενέχυρο την προσπάθεια μας, ας ελπίζουμε και ας προσπαθούμε για το καλύτερο. Για μένα, αυτή η σκέψη είναι η παρακαταθήκη και η ανεκτίμητη κληρονομιά που μας κληροδότησαν οι προηγούμενοι. Είναι που μας έμαθαν να κοιτάμε τους άλλους με ψηλά το κεφάλι και το βλέμμα ευθύ. Μαθημένο καιρό τώρα να κοιτάζει ουρανό.

Και αν μέσα στην ασάφεια και την πολυπλοκότητα μιας εικοσιπενταετίας η Ελλάδα που φτιάχτηκε δεν ήταν αυτή που ονειρευτήκαμε πιο μικροί, αν είδαμε παθογένειες να αποτελούν τον ασφυκτικό εναγκαλισμό όσων δεν δήλωναν άκριτα προσηλωμένοι σε νοοτροπίες που πέρασαν οριστικά, τώρα δεν υπάρχει λόγος να κοιτάμε στο χθες.

Τώρα είναι δική μας η ιστορική ευθύνη να ανατρέψουμε τους φόβους αυτούς. Να εργαστούμε μαζί με όλους τους πολίτες και όχι εναντίον τους. Να ακούσουμε κι εμείς αυτά που έχουν να πουν. Τώρα είναι ευθύνη των νέων ανθρώπων να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο μέλλον του τόπου. Γιατί την Ελλάδα που δημιουργούμε θα την κληρονομήσουν και όσοι σήμερα ασφυκτιούν μέσα σ¶ αυτήν. Όπου ακούγεται η φωνή της ΟΝΝΕΔ οφείλουμε εκκωφαντικά να δηλώνουμε ότι η Ελλάδα που δημιουργούμε, φτιάχνεται από όλους για όλους.
Με τη μακροζωία των ονείρων μας, την εργατικότητα των ελπίδων μας κάνουμε τη διαφορά. Με οδηγό τις αξίες που αταλάντευτα υπερασπιστήκαμε και υπερασπιζόμαστε πάντα. Ελευθεροφροσύνη και φιλειρηνισμός.

Επειδή για μας το πολύ δεν ειν¶ αρκετό και το καλύτερο είναι πάντα και μόνο μπροστά, οφείλουμε να σταθούμε στην πρωτοπορία. Είναι ο μόνος τρόπος να γίνουμε δικαιούχοι των ονείρων μας, συμμέτοχοι και κοινωνοί του μέλλοντός μας.


Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 22 - 11 - 2007 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations