Παρασκευή, 19 - 04 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
























Θέσεις & Αντιθέσεις / Ν.Δ. - ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Παρασκευή, 01 - 06 - 2012



Image





Νέα Δημοκρατία – ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Θέσεις – Αντιθέσεις
σε 10 Βασικά Ζητήματα Πολιτικής

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

1. ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗ;
«Ο εφιάλτης που μας φέρνουν όσοι μιλάνε για «μονομερή καταγγελία της σύμβασης»:
·         Θα σταματούσαν οι δανειστές μας να πληρώνουν τις δόσεις του νέου δανείου.
·         Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να πληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της και θα εξαναγκαζόταν να βγει από το ευρώ.
·         Η νέα δραχμή θα υποτιμούνταν τουλάχιστον στο μισό!
·         Οι αποδοχές θα έπεφταν κι αυτές στο μισό.
·         Οι τιμές θα εκτοξεύονταν σε όλα τα εισαγόμενα, και κυρίως στα τρόφιμα και στα καύσιμα.
·         Στο μεταξύ, θα έπεφτε στο μισό και η αξία των καταθέσεων στις τράπεζες.
·         Αλλά και η αξία των ακινήτων.
·         Το χρέος θα διπλασιαζόταν!
Η Ελλάδα θα ζούσε ολοκληρωτική καταστροφή», ομιλία Α. Σαμαρά στη νέα Κ.Ο., (17.05).
 
·         «Για μας το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ», Μ. Γλέζος, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1 (16.05).
·         «Εμείς μιλάμε για αριστερή έξοδο από το ευρώ σε συνολική σύγκρουση με την ΕΕ. Έχουμε επιχειρήσει πολλές φορές και τεκμηριωμένα να αντικρούσουμε και να εκθέσουμε τα θετικά επιχειρήματα της εξόδου από το ευρώ»,  Π. Λαφαζάνης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. www.syn.gr (09.01).
·         «Τί θα πάθουμε δηλαδή; Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές; Αυτό είναι το ζητούμενο;», Α. Θεοπεφτάτου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «ΒΗΜΑ FM» (14.05).
 
 
 
 
2. ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ Ή ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ;
·         «Είναι ψέμα κι αυτό που ισχυρίζονται: ότι ακόμα κι αν καταγγείλουν μονομερώς τη δανειακή σύμβαση, οι δανειστές μας θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις μας. Κι όταν οι ξένοι αντιδράσουν, εμείς θα πάψουμε να πληρώνουμε τις δόσεις των δανείων μας. Ξεχνούν όμως, ότι τις δόσεις αυτές τις πληρώνουμε με τα χρήματα που οι ξένοι μας δίνουν!
·         Και επιμένουν ακόμα, ότι δεν θα τολμήσουν οι ξένοι δανειστές μας να διακόψουν τη στήριξη που μας δίνουν, γιατί θα τους στοιχίσει, τάχα, πολύ περισσότερο. Αυτό κι αν είναι ψέμα…
·         Η αλήθεια είναι ότι αν η Ελλάδα καταγγείλει μονομερώς το Μνημόνιο και εξαναγκαστεί να βγει από το ευρώ, αυτό θα στοιχίσει στην Ευρώπη από μισό ως ένα τρισεκατομμύριο. Αλλά, αν η Ελλάδα καταγγείλει το Μνημόνιο και δεν τη διώξουν από το ευρώ, τότε το ίδιο, προφανώς, θα κάνουν τελικά κι άλλες χώρες που έχουν αντίστοιχα προβλήματα, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Κι αυτό θα στοιχίσει στους υπόλοιπους Ευρωπαίους τα δεκαπλάσια!
·         Γι’ αυτό και όλοι – κεντροδεξιοί και κεντροαριστεροί και πράσινοι - είτε συμφωνούν με τις μνημονιακές πολιτικές που ασκήθηκαν ως τώρα, είτε όχι – όλοι προειδοποιούν ότι η καταγγελία του Μνημονίου, θα ωθήσει την Ελλάδα έξω από το ευρώ. Κι αυτό θα είναι, βέβαια, οδυνηρό για την υπόλοιπη Ευρώπη. Αλλά απολύτως καταστροφικό για την Ελλάδα.
·         Όπως ολέθριο και αυτό-καταστροφικό είναι να παίζει κανείς - και να μπλοφάρει - με την τύχη της χώρας του», ομιλία Α. Σαμαρά στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη, (26.05).
 
·         «Εμείς δεν μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Το μνημόνιο δεν διαπραγματεύεται, η κόλαση δεν διαπραγματεύεται. Μιλάμε για ακύρωση του μνημονίου, καταγγελία της δανειακής σύμβασης…», Αλ. Τσίπρας, διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο (29.04).
·         «Η λύση είναι μία: επιλεκτική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους είτε βρίσκεται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είτε σε κράτη, η αναστολή εξυπηρέτησης του υπόλοιπου ώσπου να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη, και η εξυπηρέτησή του με ευνοϊκότερους όρους και ρήτρα ανάπτυξης και απασχόλησης. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα χρειάζεται να αξιοποιηθεί κάθε μέσο, ακόμα και η διακοπή της πληρωμής». (Εκλογικό Πρόγραμμα - ΕΠ, σελ. 4)
·         «Μας λένε ότι δεν υπάρχουν πόροι. Λένε ψέματα! Πόροι μπορούν να απελευθερωθούν: Με αναστολή της εξυπηρέτησης του χρέους, διαπραγμάτευση για τη διαγραφή μεγάλου μέρους του και εξυπηρέτηση του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης και απασχόλησης».(ΕΠ, σελ. 2)
·         «Τα όπλα μας είναι η αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης, οι στενές σχέσεις με πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που έχουν τις ίδιες θέσεις και ο κίνδυνος διάλυσης της ευρωζώνης σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ. Αν δεν καταφέρουμε να τους πείσουμε, θα δούμε τι επιλογές έχουμε», Αλ. Τσίπρας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (14.05).
«Εμείς την τρόικα θα την απελάσουμε από τη χώρα. Δεν θα πάμε να τους τα πούμε. Θα την απελάσουμε, γιατί είναι επικίνδυνοι αυτοί οι άνθρωποι. Είναι κάτι υπαλληλίσκοι δεύτερης κλάσης και δεύτερης γραμμής», Αλ. Τσίπρας στο ΣΚΑΙ (07.02).
 
 
 
 
3. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
·         «Μικρότεροι φορολογικοί  συντελεστές, ώστε να χτυπηθούν τα κίνητρα για φοροδιαφυγή. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αμέσως, αλλά θα το διαπραγματευθούμε και θα το δρομολογήσουμε με σαφές χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα χρόνια. Αρχίζοντας με τη μείωση στο 15% για το φόρο νομικών προσώπων. Συνεχίζοντας, σε επόμενο στάδιο, με τρείς συντελεστές ΦΠΑ: 19%-9% και 5% - το τελευταίο για ολόκληρο το τουριστικό πακέτο. Και ολοκληρώνοντας με μείωση του συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα, ώστε ο ανώτατος να μη ξεπερνά το 32%. Και χωρίς να ξανά-φορολογούνται τα ίδια εισοδήματα. Φυσικά, δεν πρέπει να πειραχθεί ο νησιωτικός ΦΠΑ, που είναι όρος οικονομικής επιβίωσης των νησιών μας στο Αιγαίο. Και πρέπει να παραμείνει μειωμένος».
·         Φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων.
·         Αντικατάσταση του περιβόητου «χαρατσιού» με ένα ενιαίο νόμο για ακίνητη περιουσία, τύπου ΕΤΑΚ.
·         Οι αντικειμενικές αξίες δεν θα αυξηθούν!
·         Συμψηφισμός οφειλών από και προς το Δημόσιο που, μεταξύ άλλων, θα χτυπήσει καίρια και τη φοροδιαφυγή. (ΖΑΠΠΕΙΟ III, 22.04)
«με το που αυξάνεις τους φόρους αντί το κράτος να έχει μεγαλύτερα έσοδα έχει λιγότερα έσοδα. Αλλά και ιδεολογικά, σας λέω, ως άνθρωπος που πιστεύει ότι η αγορά και ο ιδιώτης μπορούν να δώσουν τη μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα: Να φύγουμε πια από αυτό το σπάταλο κράτος. Σας το λέω ότι ο μόνος τρόπος είναι μέσω του ιδιωτικού τομέα. Και ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να έχει μια φορολογία, η οποία να τον πνίγει. Ούτε μπορείς εσύ να ασφυκτιάς από φόρους, όταν δίπλα σου η Βουλγαρία και η Τουρκία έχουν φόρους, οι οποίοι είναι στο ¼ της Ελλάδος. Θα φύγουν οι επιχειρήσεις από εδώ και θα πάνε δίπλα. Και το βλέπουμε, ήδη, να γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα», συνέντευξη του Α. Σαμαρά στον ΑΝΤ1, (23.05).
 
·         «Όσοι πολίτες έχουν εισόδημα κάτω από ένα όριο (το έθεσε στις 20.000 ευρώ ετησίως) θα καταβάλουν προαιρετικά 100 ευρώ μηνιαίως σαν δάνειο προς το κράτος, ενώ όσοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, θα καταβάλουν το ίδιο ποσό υποχρεωτικά», Μ. Γλέζος στο MEGA (12.05).
·         «Αντί για το χαράτσι, εισφορά στο 1% επί του τζίρου των μεγάλων επιχειρήσεων που πέρυσι ήταν πάνω από 200 δις και θα μαζέψει περισσότερα», Αλ. Τσίπρας στην ομιλία τουστα Γιάννενα (30.04).
·         «… σε έναν αριθμό μεγάλων επιχειρήσεων ας πούμε σε κάποιες χιλιάδες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας θα μπορούσε να φορολογηθεί ο τζίρος τους κατά 1% το οποίο θα απέφερε πάνω από 1 δισ. ευρώ έσοδα στο κράτος», Γ. Μηλιός στο MEGA(16.05).
·         «Αντί για το χαράτσι στα ακίνητα, να μπει εισφορά στις μεγάλες ακίνητες περιουσίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, αξίας άνω των 500.000 ευρώ», Αλ. Τσίπρας στην ομιλία τουστα Γιάννενα (30.04).
·         «Αντί να μειωθεί το αφορολόγητο και πιο κάτω από τα 5.000 ευρώ ή και να καταργηθεί, να μπει έκτακτη εισφορά σε κινητές περιουσίες, καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, που υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ κατ’ άτομο», Αλ. Τσίπρας στην ομιλία τουστα Γιάννενα (30.04).
·         «Να καταργηθεί τοειδικό καθεστώτος φορολογικής ασυλίας των οικονομικά ισχυρών παραγόντων, όπως των εφοπλιστών και της Εκκλησίας». (ΕΠ, σελ. 5)
·         «Αντί για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, να μπει φόρος εφοπλιστών σε κάθε ένα από τα 4000 πλοία τους, που θα αποφέρει 2 δις (500.000 ανά πλοίο)», Αλ. Τσίπρας στην ομιλία τουστα Γιάννενα (30.04).
 
 
 
4. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
·         «Θα αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα, και τη στήριξη στους κτηνοτρόφους με ισοδύναμα μέτρα».
·         «Θα προωθήσουμε μέτρα για την ανακούφιση των δανειοληπτών, ιδιαίτερα όσων πήραν στεγαστικά δάνεια και βρέθηκαν με λιγότερο εισόδημα ή έχασαν τις δουλειές τους
·         «Θα προωθήσουμε την αποζημίωση των ομολογιούχων, κυρίως με φορολογικές διευκολύνσεις μελλοντικών ετών και με επενδυτικά κίνητρα όταν πρόκειται για εταιρίες.»
·         Αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ύψους 14,5 δισ.
·         Εξασφάλιση ρευστότητας.
·         Επιστροφή των 6,5 δισ. που χρωστά το δημόσιο σε επιχειρήσεις.
·         Προώθηση των συμβάσεων παραχώρησης υποδομών, όπως περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια.
·         Ειδικά προγράμματα για την ανεργία των νέων, αλλά και για τη νεανική επιχειρηματικότητα.
·         Προτεραιότητα στους οδικούς άξονες, που τους έχει ανάγκη το εμπόριο και η Περιφέρεια.
·          Μέτρα για την Οικοδομή, με πρώτο την επιδότηση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας με 2% για δέκα χρόνια. (ΖΑΠΠΕΙΟ III, 22.04)
·         «Επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ώσπου να βρουν δουλειά, και η αύξησή του σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία». (ΕΠ, σελ. 13)
·         «Να χορηγηθεί ειδικό βοήθημα για όσους δεν έχουν εγγραφεί στο σύστημα ασφάλισης ανεργίας». (ΕΠ, σελ. 6)
·          «1.300 ευρώ βασικός μισθός, αντίστοιχη αύξηση στις συντάξεις για να φτάσουν στο ύψος του βασικού μισθού», θέσεις της ΡΟΖΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.
 
 
 
5. ΛΙΓΟΤΕΡΟ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ;
«Η γενική αρχή που διέπει την πολιτική αποκρατικοποιήσεων είναι η εγκατάλειψη της ταμειακής λογικής και η υιοθέτηση των μεθόδων εκείνων που είναι σε θέση να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη για την οικονομία και τους πολίτες.Συγκεκριμένα:
·        Άμεση υλοποίηση ενός γενναίου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, κρατώντας τη λειτουργία των Δικτύων και των Υποδομών, που από τη φύση τους έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα υπό κρατικό έλεγχο, και ανοίγοντας στον ελεύθερο ανταγωνισμό τη δυνατότητα παραγωγής και διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών, με στόχο την προσέλκυση σημαντικών ιδιωτικών επενδύσεων, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
·         Αξιοποίηση των υποδομών του Δημοσίου (λιμάνια, αεροδρόμια, εθνικοί οδοί) μέσω της μεθόδου των Συμπράξεων του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ)», (ΝΔ, «Συμφωνία Εμπιστοσύνης 2012-2021», σελ. 21).
·         «Να επιστρέψουν στο Δημόσιο οι Επιχειρήσεις και Οργανισμοί που έχουν εν μέρει ή συνολικά ιδιωτικοποιηθεί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μέσα Μεταφοράς). Να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στον έλεγχο και την ευθύνη του Δημοσίου βασικές παραγωγικές μονάδες, κρίσιμες για την ανάπτυξη της οικονομίας, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, ναυπηγεία, ορυκτός και ενεργειακός πλούτος». (ΕΠ, σελ. 7)
·         «Η μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία να γίνει δημόσια και η οικονομία να διευθύνεται δημοκρατικά. Ο σοσιαλισμός με πλήρη άνθηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας είναι ο σκοπός μας». (ΕΠ, σελ. 3)
 
 
 
6. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 
«Ο Τουρισμός είναι πηγή πλούτου και βασικός πυλώνας για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη της χώρας. Δημιουργεί νέες ευκαιρίες απασχόλησης και αξιοποιεί νέες επιχειρηματικές δυνατότητας. Αντανακλά το σύγχρονο πρόσωπο της πατρίδας μας, που θα βελτιώνεται συνεχώς όσο βασιζόμαστε στο τρίτυχο: Εκπαίδευση – Επαγγελματισμός- Ποιότητα», (ΝΔ, «Συμφωνία Εμπιστοσύνης 2012-2021», σελ. 118).
·          «Η χώρα μας μπορεί να αναπτύξει την τουριστική της βιομηχανία, χωρίς να καταστρέφει το περιβάλλον με γήπεδα γκολφ και τεράστια ξενοδοχεία». (ΕΠ, σελ. 7)
·         «Σύγκρουση με τη λογική της μαζικής τουριστικής βιομηχανίας που απευθύνεται σε πλούσιους από το εξωτερικό», θέσεις της ΡΟΖΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.
 
 
 
 
 
7. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
·         Κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια (Ν.3838/2010), που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ και που κατέστησε την Ελλάδα πόλο έλξης για χιλιάδες παράνομους μετανάστες.
·         Αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων ώστε να παύσει η ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών και να δοθεί το μήνυμα στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να φυλάττει τα σύνορά της. 
·         Πάταξη του παραεμπορίου που οδηγεί στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, και αποτελεί επιπλέον πόλο έλξης και για νέους μετανάστες.
·         Λήψη μέτρων κατά της μαύρης εργασίας παράνομων μεταναστών σε επιχειρήσεις.
·         Αυστηρότερη νομοθεσία στην εκμίσθωση κατοικίας και επαγγελματικού χώρου σε παράνομους αλλοδαπούς.
·         Δημιουργία σύγχρονων κέντρων υποδοχής και παραμονής λαθρομεταναστών, που συνιστούσε πρόταση του κόμματος, για πολλά χρόνια, καθώς άλλωστε η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε την κατασκευή τους. Κέντρα, όμως, που θα τηρούν όλα τα αναγκαία κριτήρια, όπως: να είναι εκτός οικιστικού ιστού, να υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις, ώστε να μην επιβαρυνθεί με υπέρογκες δαπάνες η Πολιτεία, να υπάρχουν σημαντικά ανταποδοτικά κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες. (ΖΑΠΠΕΙΟ IV, 26.04)
 
·         «Νομιμοποίηση των μεταναστών και μεταναστριών και η εξασφάλιση ότι οι εισφορές τους θα πιάνουν τόπο, ακόμα και αν φύγουν». (ΕΠ, σελ. 13)
·         «Αποσύνδεση της χορήγησης άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων». (ΕΠ, σελ. 12)
·         «Επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ώσπου να βρουν δουλειά, και η αύξησή του σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία». (ΕΠ, σελ. 13)
·          «Μας απειλούν ότι θα φύγουμε από το Σένγκεν, μικρό το κακό λέω, η Δανία έχει φύγει δυο φορές», Αλ. Τσίπρας στη ΝΕΤ (02.05).
 
 
8. ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
·         «Θα αποσυμφορηθούν οι φυλακές με το να λειτουργήσουν καινούργια σωφρονιστικά καταστήματα που ήδη υπάρχουν αλλά παραμένουν κλειστά. Επίσης θα απελαθούν οι χιλιάδες των αλλοδαπών που παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές
·         «Οι κουκουλοφόροι όταν τους έπιαναν δεν προσάγονταν σε δίκη, ή δεν καταδικάζονταν, διότι στο θέμα αυτό οι νόμοι είναι πολύ αδύναμοι και αυτό θα είναι το πρώτο που θα αλλάξει.»
·         «Οι μορφές αστυνόμευσης θα αλλάξουν, για να μπορούν οι αστυνομικοί να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους
·          «Θα χρησιμοποιηθούν οι κάμερες ασφαλείας, όπως ακριβώς συμβαίνει σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα.
·         «Θα μπει στο «στόχαστρο» από την αρχή και η ήπια εγκληματικότητα. Αυτό στέλνει παντού το μήνυμα της μηδενικής ανοχής!»
·         «Τα ειδικά μισθολόγια των αστυνομικών δεν πρέπει να κοπούν άλλο, αντίθετα πρέπει να αποκατασταθούν». (ΖΑΠΠΕΙΟ IV, 26.04)
·         «Οι υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν η Αστυνομία και το Λιμενικό σώμα όσον αφορά την οργάνωση, την εκπαίδευση και την εμφάνισή τους. Να πάψει η εκπαίδευση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις». (ΕΠ, σελ. 11) 
 
 
9. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
·         «Το άσυλο θα καταργηθεί και στην πράξη. Τα ίδια τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα θα αποκτήσουν τα μέσα να προστατεύουν την ασφάλεια καθηγητών και φοιτητών με τη βοήθεια της αστυνομίας».(ΖΑΠΠΕΙΟ IV, 26.04)
 
·         «Αναστολή της εφαρμογής του νόμου 4009 (που προβλέπει και την κατάργηση του ασύλου)μέχρι την οριστική του απόσυρση». (ΕΠ, σελ. 16)
 
 
 
10. ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
·         Απορρίπτουμε συνεκμετάλλευση σε περιοχές που το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας τις προσδιορίζει ως δικής μας δικαιοδοσίας.
·         Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν δεχόμαστε αυτό-παραίτηση από Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ή Ελληνικά δικαιώματα εκμετάλλευσης.
·         Επιμένουμε σε όλες τις γνωστές «κόκκινες γραμμές» στο Σκοπιανό, στην ασφάλεια των Βορειοηπειρωτών και στο Κυπριακό.
·         Δεν θα δεχθούμε να χρησιμοποιηθεί η οικονομική κρίση ως μοχλός πίεσης σε βάρος της Ελλάδας ή ως πρόσχημα απ’ οπουδήποτε, για εθνικές υποχωρήσεις.
·         Προτείνουμε άμεση ανακήρυξη, δηλαδή θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Ώστε να μπορέσουμε μετά να την οριοθετήσουμε διμερώς με όλες τις χώρες με τις οποίες έχουμε θαλάσσια “επικάλυψη ορίων”», ομιλία Α. Σαμαρά στην Κ.Ο., (03.02).  
 
·         «Να κόψουμε τις αμυντικές δαπάνες και ας ρισκάρουμε με τους Τούρκους», Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
·         «Αναγνώριση της ‘‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’’ με το συνταγματικό της όνομα», θέση της ΡΟΖΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ
·         «Αναφαίρετο το δικαίωμα του γειτονικού κράτους να ονομάζεται Μακεδονία», θέση του ΚΟΚΚΙΝΟ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.
·         «… μέχρι να κερδίσουμε τη μάχη για το Σοσιαλισμό δεν έχουμε κανένα λόγο να αγωνιούμε για το αν τον πλούτο του Αιγαίου και της Μεσογείου θα τον εκμεταλλεύονται οι πολυεθνικές σε συνεργασία με έλληνες πλουτοκράτες ή οι πολυεθνικές σε συνεργασία με τούρκους πλουτοκράτες» θέση των ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.
·         «Η άρνηση στράτευσης πρέπει να προστατεύεται». (ΕΠ, σελ. 12)
 
 

 


Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 31 - 05 - 2012 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations