Παρασκευή, 26 - 04 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
























Συνέντευξη του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Γ.Παπανικολάου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Τετάρτη, 05 - 12 - 2007


Image Την πρόθεση της ΟΝΝΕΔ να συμβάλει στον διάλογο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την οποία κρίνει απολύτως αναγκαία,δηλώνει ο πρόεδρός της Γιώργος Παπανικολάου, υπογραμμίζοντας ότι εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία για τους νέους είναι το πως θα κατανεμηθούν ηλικιακά τα βάρη στις διάφορες κοινωνικές ομάδες.

"Η αγωνία των νέων εργαζομένων,τονίζει ο κ. Παπανικολάου, είναι να μην επωμισθούμε μόνο εμείς τα λάθη των προηγούμενων γενεών στο ασφαλιστικό. Η ΟΝΝΕΔ, σαν εκφραστής της νεολαίας, δεν θα μείνει αμέτοχη, θα πάρει πρωτοβουλίες, συμβάλλοντας με τις απόψεις της στο διάλογο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση".

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ (στη Γιούλη Ζητουνιάτη) ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δηλώνει ότι "οι νέοι είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν με συγκεκριμένες προτάσεις στην εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος, που βρίσκεται σε οριακό σημείο, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα να μην πληρώσουν το κόστος των αλλαγών μόνο αυτοί που μπαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας".

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τα θέματα Παιδείας, ο κ. Παπανικολάου σημειώνει:

Ερ: Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η φετινή ακαδημαϊκή περίοδος;

Απ: Οι διαδηλώσεις φέτος είναι παρωδία σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Και πέρυσι ήταν μειοψηφία οι διαδηλωτές, αλλά ακόμη περισσότερο φέτος είναι απλώς προσπάθεια κάποιων να διατηρήσουν ένα κλίμα αναταραχής. Για το άρθρο 16 ο διάλογος συνεχίζεται, η θέση η δική μας είναι ξεκάθαρη και περιμένουμε με ανυπομονησία την τελική στάση του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του,δηλαδή, αν θα εξακολουθήσει να την αρνείται, ενώ έχει ξεκαθαρίσει προσωπικά τη θέση του υπέρ της αναθεώρησης. Στην ατζέντα μας φέτος τίθεται πολύ υψηλά και το θέμα του περιβάλλοντος με πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις και όχι μόνο για τις πυρόπληκτες περιοχές. Θέλουμε να γίνει συνείδηση ότι με τις πράξεις του ο καθένας δείχνει την ευαισθησία του απέναντι στο περιβάλλον.

Ερ: Υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου-πλαισίου και στη δεύτερη φάση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που βρίσκεται σε εξέλιξη;

Απ: Όχι. Ο νόμος - πλαίσιο εφαρμόζεται κανονικά με κάποιες επιμέρους τροποποιήσεις, που αφορούν τεχνικά, κυρίως, θέματα. Για παράδειγμα, έχει ψηφιστεί το δικαίωμα των φοιτητών να επιλέγουν συγγράμματα, αλλά αυτό δεν μπορούσε να γίνει φέτος, γιατί δεν ήταν ακόμη έτοιμα τα συγγράμματα. Επομένως θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά.

Ερ: Γιατί δεν προχώρησε ο διάλογος για την Παιδεία; Πόσο ισχύει το επιχείρημα της Αντιπολίτευσης και κάποιων φορέων ότι παράλληλα με την διεξαγωγή του διαλόγου η κυβέρνηση νομοθετούσε μόνη της για θέματα που αφορούσαν τον διάλογο;

Απ: Ο διάλογος για την Παιδεία ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια που έχει γίνει ποτέ και μάλλον προσχηματικά ορισμένοι ήθελαν να λένε ότι συμμετέχουν, για να μπορούν στη συνέχεια να αποχωρούν. Ο διάλογος έγινε με τρόπο εξαντλητικό, αλλά, δυστυχώς, από κάποιες πλευρές υπήρξε μηδενιστική αντίληψη. Κι εμείς εκφράσαμε κάποιες διαφωνίες, όπως πχ για τους αιώνιους φοιτητές, οι οποίες στο τελικό κείμενο λήφθηκαν υπόψη. Ο νόμος που ψηφίστηκε τελικά είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και αν υπάρξουν στην πρακτική εφαρμογή προβλήματα, θα τα αντιμετωπίσουμε.

Ερ: Γιατί καθυστερεί η αναγνώριση των Ελεύθερων Κέντρων Σπουδών, εφόσον η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τη σχετική Οδηγία της ΕΕ;

Απ: Με αυτό το θέμα είχαμε φτάσει σε ένα αδιέξοδο. Τα προηγούμενα χρόνια το υπουργείο Εμπορίου έδινε άδειες για τη λειτουργία των Ελεύθερων Κέντρων Σπουδών σαν επιχειρήσεις, ενώ το υπουργείο Παιδείας δεν αναγνώριζε εκπαιδευτικά την ύπαρξη και λειτουργία τους. Έτσι, πολλοί απόφοιτοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι με τίτλους σπουδών αμφιβόλου αξιοπιστίας. Η ΕΕ έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυτά που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα μας καθυστερεί όμως τη διαδικασία αναγνώρισης για ένα λόγο σωστό. Θέλει πριν προχωρήσει στην αναγνώριση να αξιολογήσει και να ορίσει αυστηρές παραμέτρους για τη λειτουργία των Κέντρων. Να μην δίνεται η εικόνα σε κάθε Ελληνα φοιτητή που αγωνίστηκε να μπει σε ένα Ιδρυμα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ότι σε κάποιους άλλους δόθηκε πτυχίο απο το παράθυρο. Θα εφαρμοστεί λοιπόν η Οδηγία γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή, όμως τα Κέντρα που θα αναγνωριστούν και κατά συνέπεια θα παρέχουν επαγγελματικά δικαιώματα, θα είναι συγκεκριμένης αξιοπιστίας για τις γνώσεις που προσφέρουν.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 03 - 03 - 2008 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations