Παρασκευή, 19 - 04 - 2024
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
























Αποκλειστική συνέντευξη της κας Παπακώστα στο site μας Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Πέμπτη, 31 - 01 - 2008
Αποκλειστική συνέντευξη της κας Κατερίνας Παπακώστα στον Γεράσιμο Ιλινόιου-Τσουρούφλη, για την ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, με αφορμή την παρουσία της στην κοπή πίτας του γυναικείου τμήματος της Τ.Ο. ΝΔ Ξυλοκάστρου.



Image Η κα Παπακώστα είναι Βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ, Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ και Αντιπρόεδρος Γυναικείων Οργανώσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Γεράσιμος Ιλινόιου-Τσουρούφλης είναι υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου.



1. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να δεχτείτε την πρόσκληση του γυναικείου τμήματος της τοπικής ΝΔ Ξυλοκάστρου στη κοπή της πίτας του;

Είναι τιμή μου να με καλούν οι γυναίκες των οργανώσεων του κόμματος μου, από όλη την Ελλάδα, αλλά και από την Ομογένεια. Προσπαθώ να είμαι παρούσα, να επικοινωνούμε, ανταλλάσσοντας σκέψεις και θέσεις, διαμορφώνοντας τες στη συνέχεια, σε εφαρμοσμένες πολιτικές για την ποιότητα της ζωής μας, για την οικογένεια και την εναρμόνιση της με την επαγγελματική ζωή. Εκτός των άλλων, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να ακούγεται η φωνή της περιφέρειας.

2. Πέραν της ευαισθησίας σας ως γυναίκα, τι είναι αυτό που σας ώθησε στο να ασχοληθείτε με τα γυναικεία προβλήματα;

Ο Πρωθυπουργός μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ. Πέραν αυτού όμως, παρότι το Σύνταγμα και το θεσμικό μας πλαίσιο προβλέπουν ισότιμη και ίση μεταχείριση, στην πράξη αυτό ακυρώνεται, ιδίως στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα, υπάρχει άνιση μεταχείριση, δεν καταβάλλονται ίσες αμοιβές για ίσης αξίας παρεχόμενη εργασία, δεν εφαρμόζονται οι πρόνοιες για τη μητρότητα και την εναρμόνιση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Στόχος μας είναι να αμβλύνουμε τις ανισότητες αυτές, οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη γυναίκα στο περιθώριο, πράγμα ιδιαίτερα επιβλαβές για τη χώρα μας, αφού οι γυναίκες είναι πολύτιμος ανθρώπινος παραγωγικός πόρος.

3. Πιστεύετε ότι οι γυναίκες έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας της κοινωνίας μας;

Ασφαλώς. Καταρχάς το γεγονός ότι ανατρέφουν παιδιά, στηρίζουν το κύτταρο της κοινωνίας μας που είναι η οικογένεια, φανερώνει ότι έχουν σαφώς ενεργό ρόλο στη συνδιαμόρφωση αυτής της κοινωνίας.

4. Ποιά τα σχέδια σας για το μέλλον όσον αφορά στις γυναίκες και τα ζητήματα που τις απασχολούν;

Κύριο μέλημά μας, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που έχει ανοίξει ο διάλογος για το Ασφαλιστικό, αλλά και νωρίτερα, είναι, με προτάσεις συγκεκριμένες και ισχυρή τεκμηρίωση, να στηρίξουμε τις γυναίκες, που είναι πολύτιμοι ανθρώπινοι παραγωγικοί πόροι, Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε τις γυναίκες στο περιθώριο, την ίδια ώρα που μιλούμε για ανάπτυξη. Ως Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώ πως τώρα είναι η ώρα να εφαρμόσουμε πολιτικές που κατατείνουν στην πολυπόθητη εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή των γυναικών, πετυχαίνοντας την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών, χωρίς όμως, να τις ανακόψουμε από τη δημιουργία οικογένειας και τη γέννηση παιδιών.
Μεταξύ των προτάσεων μας, η αναγνώριση της μητρότητας ως κοινωνικής θητείας, ανάλογη με τη στρατιωτική θητεία, αλλά και η άμβλυνση των ανισοτήτων μέσα από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 05 - 03 - 2008 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations