Δευτέρα, 20 - 03 - 2023
Soundtrack ιστοσελίδας

Αρχική
Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Νέα και ανακοινώσεις
Δραστηριότητες
Δελτία Τύπου
Για θυμήσου ...
Ενδιαφέροντα
Φωτογραφίες
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Web TV
Δημοσιεύματα Εφημερίδων
Το Forum μας
Εγγραφή μέλους
Σύνδεσμοι
Ευρετήριο
Επικοινωνία
RSS Feeds - Νέα Υπηρεσία
Eγγραφείτε στo Daily Report και Week Report της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
Εισάγετε απλά το όνομά σας και το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μέρα !

Name:

Email:

Receive HTML mailings?
Subscribe Unsubscribe
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας λειτουργούν κάθε Παρασκευή από 19.00 ως 22.00, Κολιάτσου και Περιάνδρου στην Κόρινθο. Σας περιμένουμε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2741025536


Προβληθείτε στην ιστοσελίδα μας με το δικό σας banner !

Επικοινωνήστε μαζί μας !

E-mail: info@onned-korinthias.gr
Ανακοίνωση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου 18/3/2008 Εκτύπωση E-mail
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   
Τρίτη, 18 - 03 - 2008

(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ημερησία Κορίνθου" στις 20/3/08)
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Η Φωνή της Κορινθίας" στις 20/3/08)
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Εφημερίδα της Κορίνθου" στις 21/3/08)
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κορινθιακή Ημέρα" στις 26/3/08)

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου μας απέστειλε σήμερα 18/3 την ακόλουθη ανακοίνωση :

Image

Ανακοίνωση 18/3/2008

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε τη Δευτέρα 17/3/2008, τους Προέδρους των φοιτητικών συλλόγων των τμημάτων της Κορίνθου να επισκέπτονται το Δήμαρχο Κορινθίων για να μεταφέρουν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς που μας απασχολούν. Στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θεωρούμε ότι 4 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ενός από την ίδρυση του τμήματος μας, καθίσταται αναγκαία η συμμετοχή των τοπικών αρχών στην επίλυση των προβλημάτων της φοιτητικής κοινότητας, του πυλώνα του σχεδιασμού για την τοπική ανάπτυξη της Κορινθίας.

Θέση μας είναι ότι κάθε έκφανση της δραστηριότητας μας πρέπει να χαρακτηρίζεται από συλλογικότητα και ταυτόχρονα από ατομική ευθύνη. Οφείλουμε για κάθε πρόβλημα μας να προτείνουμε μια λύση του, να διεκδικούμε το καλύτερο, να την υπερασπιζόμαστε ακηδεμόνευτα, μακριά και πέρα από οτιδήποτε ξένο προς το Πανεπιστήμιο μας. Ως εκ τούτου, με το θάρρος των λόγων μας και την ευθύτητα των πράξεων μας, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διαφωνούμε με αποφάσεις που αφορούν στη στήριξη εξωθεσμικών παραγόντων, κομματικών οργανώσεων ή ευρύτερων εξωπανεπιστημιακών ιδεολογικών φορέων. Δεν θα σκεπάσουμε το φως των νεανικών και αυτόνομων θέσεων μας υπό τη σκιά οποιουδήποτε αυθύπαρκτου εξωθεσμικού συνδικαλιστικού φορέα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν μπορούν να λειτουργούν ως προωθητές εξωπανεπιστημιακών “πλαισίων”, πόσο δε μάλλον όταν τέτοιου είδους περιεχόμενα ενσωματώνονται αυτούσια σε ανακοινώσεις συλλόγων φοιτητών.    

Στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προτιμούμε τη δημιουργική δράση από την άγονη και στατική αντίδραση. Η δημιουργία είναι το κλειδί για το μέλλον που θέλουμε. Η αυτοπεποίθηση, η φρεσκάδα των ιδεών και η ορμητικότητα των σκέψεων μας οφείλουν να είναι οι μοναδικοί οδηγοί για το Πανεπιστήμιο που ονειρευόμαστε.

Προτείνουμε:

Να καθοριστεί άμεσα ημερομηνία συνάντησης των προέδρων των φοιτητικών συλλόγων των 2 τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που στεγάζονται στην Κόρινθο με το Νομάρχη Κορινθίας, ώστε να κοινοποιηθούν και σε αυτόν τα προβλήματα και οι θέσεις μας και να προωθηθεί ο τρόπος επίλυσης τους.

Να υπάρξει άμεση προσωρινή λύση για τα θέματα σίτισης και στέγασης των φοιτητών. Αυτονόητη είναι η θέληση όλων μας ώστε οι λύσεις που θα δοθούν να καλύπτουν το σύνολο των συμφοιτητών μας. Η ανάγκη όμως να δημιουργηθεί άμεσα ένα πλαίσιο λειτουργικό, μας οδηγεί να προτείνουμε την ένταξη σε αυτό κατά προτεραιότητα των συμφοιτητών μας που έχουν μεγαλύτερες οικονομικές ανάγκες.

Να γίνει εντός του τρέχοντος ημερολογιακού έτους, διαγωνισμός για να αναδειχθεί αξιοκρατικά ο οριστικός και διαχρονικά βιώσιμος τρόπος επίλυσης του προαναφερθέντος προβλήματος. 

Γι αυτό, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παίρνουμε άμεσα την πρωτοβουλία να έρθουμε σε επαφή με τους προέδρους φοιτητικών συλλόγων που έχουν λύσει το πρόβλημα σίτισης και στέγασης των μελών της φοιτητικής τους κοινότητας και την κατάρτιση και κοινοποίηση της πλήρους πρότασης μας σε όλους τους θεσμικούς φορείς του νομού Κορινθίας κατόπιν έγκρισης της από τη Γενική Συνέλευση των φοιτητών του τμήματος μας.


ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑΤελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 29 - 03 - 2008 )

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ::::::::::::::::::::::::::::::::::: Hosted by J&L Creations